_welcometo Debica.Org.Pl - niezależny portal lokalny miasta dębica !

załóż swoje konto
prenumerata
informacje: gospodarcze | kulturalne | społeczne | polityczne| sportowe| kryminalne mapa dębicy
dębica z satelity
pogoda dla dębicy

dębica
Wyszukiwarka Google

dębica
Google

dębica
Dębickie Firmy

dębica

dębica
Reklama

dębica

dębica
MENU PORTALU

dębica
· Strona główna

· Imprezy
· Galeria
· Przewodnik
· Ogłoszenia
· Forum Dyskusyjne
· Katalog Stron

· Archiwum Artykułów
· Top 10
· Wyszukiwanie
· Sklep
· Firmy

· Kontakt
· Współpraca
· Poleć Nas
· Twoje Konto

Ustaw Dębica.Org.Pl Jako Strone Startowa Dodaj Dębica.Org.Pl Do Ulubionych

dębica
Redakcja

dębica
Biuro Reklamy:
reklama@debica.org.pl
tel. +48 600 600 069
Cennik reklam debica.org.pl

dębica
OSTATNIE POSTY NA FORUM

dębica
Ostatnie 20 wypowiedzi na forum:

Inwestycje drogowe 2010 w Dębicy
Ostatni post: lepperian on Sep 08, 2010 at 20:20:15

szkolka pilkarska
Ostatni post: ttom on Sep 07, 2010 at 19:30:20

w tym momecie słucham
Ostatni post: Dragon1908 on Sep 06, 2010 at 20:16:00

KURS PRZEDMAŁżEński
Ostatni post: barylka on Sep 06, 2010 at 12:37:55

Co zrobić z makulaturą w Dębicy?
Ostatni post: barylka on Sep 06, 2010 at 12:36:11

Budowa ZAMKU przy dębickiej obwodnicy!!!!!
Ostatni post: danpe on Sep 05, 2010 at 18:58:28

Dębica-Dębicy ?
Ostatni post: danpe on Sep 05, 2010 at 18:54:11

"KATYŃSKIE CMENTARZYCHO"
Ostatni post: Marquez on Sep 05, 2010 at 18:53:19

Osiedle przy Łąkowej
Ostatni post: lepperian on Sep 05, 2010 at 15:07:13

Dębickie trolejbusy
Ostatni post: The on Sep 04, 2010 at 13:22:38

NIAGARA Dębica wesela
Ostatni post: grzes3000 on Sep 04, 2010 at 13:10:14

Strona p.Wolickiego
Ostatni post: Marquez on Sep 04, 2010 at 07:22:52

RADIO DĘBICA!!!!!
Ostatni post: Marquez on Sep 03, 2010 at 17:57:12

ginekolog w szpitalu w dębicy
Ostatni post: Cherry on Sep 03, 2010 at 15:45:07

Do dębickich kierowców...
Ostatni post: lepperian on Sep 03, 2010 at 14:38:02

Dobry dentysta do wyrywania zębów ale nie Undas i żadna...
Ostatni post: Cherry on Sep 02, 2010 at 00:46:17

Joga w Dębicy?(gdzie i kiedy...?)
Ostatni post: anulka222 on Sep 01, 2010 at 09:41:27

Powódź
Ostatni post: lepperian on Aug 31, 2010 at 19:56:45

Prawo jazdy
Ostatni post: bancio7 on Aug 31, 2010 at 13:43:29

Zakupy MKS Dębica
Ostatni post: H3llBoy on Aug 31, 2010 at 08:18:07

dębica
LOSOWE ZDJĘCIE

dębica
Zobacz galerię

dębica
OSTATNIE OGŁOSZENIA

dębica
Ciasto domowe
Szanowni Państwo;
... szczegóły »»
Roznoszenie Gazet Reklamowych
Chętnie przyjmne pracę ... szczegóły »»
Canon pixma ip 2000 OKAZJA
Sprzedam drukarkę Canon ... szczegóły »»
MITSUBISHI CARISMA 1.9 DIESEL
Sprzedam Carisme 1.9 td .... szczegóły »»
szukam garażu do wynajęcia
Szukam garażu do wynaję... szczegóły »»
kotki i kocurki do oddania
Kotki (6tyg.) do oddania.... szczegóły »»
kamiezekla ślubna
Sprzedam kamizelkę ślub... szczegóły »»
Kierowca C + E
PPL Omega Pilzno Sp. z o.... szczegóły »»
podejmę pracę
Kobieta z Dębicy podejmi... szczegóły »»
Opony letnie
Sprzedam tanio opony letn... szczegóły »»
Więcej ogłoszeń »»

dębica
INFORMATOR

dębica
· Komunikacja
· Kultura
· Media
· Pomoc
· Rekreacja
· Religia
· Urzędy
· Wiedza
· Zdrowie

dębica
AKTUALNIE NA DEBICA.ORG.PL

dębica
Members List Zarejestrowani:
Ostatni: TK_Trans
Wszystkich: 3602

Odwiedzający:
Gości: 169
Użytkowników: 4
Wszystkich: 173

Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj

dębica
LOGOWANIE

dębica
Pseudonim

Hasło

Nie masz jeszcze konta? Możesz sobie założyć. Jako zarejestrowany użytkownik Dębica.Org.pl będziesz miał kilka przywilejów.

dębia

Debica.Org.Pl: Forums

Debica.Org.Pl :: Zobacz temat - Sens wesela :)
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UytkownicyUytkownicy   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Sens wesela :)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Debica.Org.Pl Strona Główna -> Ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nieznajoma
Guru

PostWysłany: Sob Lut 06, 2010 9:19 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kobra31 napisał:

.... i uwazam ze wczesniejsze zamieszkanie ze soba pozwala tego uniknac... tylko tyle

A jaka to rożnica czy bedę sie docierac przed czy po slubie?? i tak nie da się tego uniknac Jedyny plus to chyba tylko taki, ze jesli to cale docieranie sie nie wyjdzie to i ze slubu mozna zrezygnowac Choc z 2 strony nie wyobrazam sobie zeby powodem rezygnacji ze slubu moglyby byc tak prozaiczne powody jak ogladanie beznadziejnych kanałów czy "maly" nieporzadek....

ale to tylko moje zdanie...
zdanie odoby ktora nie ma nic przeciwko łodgrywaniu pod blokiem panny młodej icon_twisted.gif
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
nadalSympatyczna
Guru

PostWysłany: Sob Lut 06, 2010 11:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja tam jestem zwolenniczką mieszkania osobno przed ślubem, ze względów religijnych i czysto ludzkich. Przede wszystkim wspólne zamieszkanie po ślubie bardziej cieszy icon_smile.gif a takie rzeczy jak skarpetki albo programy w tv są kwestią dogadania.
Wydaje mi się że taka jest prawidłowa kolejność jeśli dwie osoby chcą ze sobą mieszkać tzn. najpierw umiejętność rozmowy, perswazji i ogólnego dogadywania się a później zamieszkanie razem => wtedy już nie trzeba się testować icon_smile.gif
To że facet czy kobieta jest bałaganiarzem nie może decydować o tym czy będzie się razem żyło.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email GG Numer
semen
Wyjadacz

PostWysłany: Nie Lut 07, 2010 5:51 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:

druga strona medalu jest gdy zostajesz postawiony w sytuacji ze nie masz gdzie mieszkac i mozesz mieszkac z partnerem lub na ulicy- wiec co wybierzesz?? Ulice bo jako zagorzaly katolik bedziesz obludny mieszkajac z dziewczyna?? moim zdaniem kpina....

Absolutnie nie jestem zagorzałym katolikiem-niestety,uważam po prostu,że jeśli ktoś się za katolika uważa to wspólne zamieszkiwanie przed ślubem zdecydowanie się z tym światopoglądem kłóci i tyle - zaprzeczysz,że tak jest ???
Tłumaczenie tego faktu problemami mieszkaniowymi słyszałem już z 500x-zdecydowanie najpopularniejsze wytłumaczenie - mnie akurat nie przekonuje - to po prostu kwestia osobistych priorytetów. Jeśli ktoś dla zaoszczędzenia 100 funtów decyduje się na taki krok,widocznie to jest dla niego istotniejsze od nurtu religijnego,za przedstawiciela którego się uważa.
Ale oczywiście mieszkajta z kim chcecie-kompletnie mnie to nie interesuje-wyraziłem tylko swój pogląd.
Przepraszam,ale dla mnie rozrzucanie rzeczy czy wynoszenie skarpetek to tak wierutne pierdoły,że we wspólnym życiu, nie miałoby to wpływu absolutnie na nic.
Powrót do góry
Kobra31
Stały Bywalec

PostWysłany: Nie Lut 07, 2010 9:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to z tymi 100 funtami to do mnie pite?? heh.... widze ze zaczynamy wyciagac zasady religijne na tym forum wiec wydaje mi sie ze nie ma sensu ciagnac tematu na co religia pozwala na co nie.... bo ani to nie odpowiedni temat, ani okolicznosc....

wyrazilam swoje zdania co do mieszkania przed slubem- zdanie wyrobione na wielu przypadkach....

co do okolicznosci mieszkania razem- znam wiele osob w naszej pieknej Debicy co nie ma wyjscia i mieszkaja razem bez slubu... ale jak pisalam uwazam ze nie ma sensu ciagnac watku....

btw. semen jak mi znajdziesz mieszkanie za 100funtow/ miesiac masz u mnie 20letnia whisky icon_twisted.gif
semen
Wyjadacz

PostWysłany: Nie Lut 07, 2010 10:56 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kobra31 napisał:
to z tymi 100 funtami to do mnie pite??
:

W tej chwili zobaczyłem napis Szkocja w Twoim profilu-więc uwierz mi,że nie miałem na myśli Ciebie tylko sytuację dużej części młodych Polaków na emigracji.
Kobra31 napisał:

co do okolicznosci mieszkania razem- znam wiele osob w naszej pieknej Debicy co nie ma wyjscia i mieszkaja razem bez slubu... ale jak pisalam uwazam ze nie ma sensu ciagnac watku....
:

Ja też znam wieeeeeeeele takich przypadków-i dalej będę uważał,że jeśli ktos utożsamia się z pewnym światopoglądem to w porządku do końca to nie jest.
Zgadzam się,że dalsza dyskusja nad kwestią wspólnego zamieszkiwania sensu większego nie ma.
A poza tym - każdy odpowiada za siebie i zasadniczo co mnie to wszystko obchodzi...........
Powrót do góry
Kobra31
Stały Bywalec

PostWysłany: Pon Lut 08, 2010 6:27 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hehe whisky Ci przepadła ;p
tarzan_jj
Wymiatacz

PostWysłany: Wto Lut 09, 2010 3:50 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W ogóle nie wiem po co roztrząsać temat wspólnego mieszkania - kto chce, niech mieszka, jego (ich) życie i decyzja, i nie ma co religii i innych czynników do tego mieszać, to prywatna sprawa. A fakt jest taki że nieraz wcześniejsze wspólne zamieszkanie pozwala uniknąć błędu na całe życie - mieszkając wspólnie ma się okazję naprawdę poznać drugą osobę, taką jaką jest na co dzień, a nie tylko na randkach. Znam dobrze kilka takich przypadków gdy się okazało że wspólne docieranie okazało się zbyt trudne aby związek miał jakikolwiek sens (sam byłem takim przypadkiem... uffff...)

A co do wesela.... nie lubię dużych wesel! Sztuczny spęd rodziny i znajomych którzy nieraz ledwie się znają i często bardzo niewiele mają ze sobą wspólnego. Zwłaszcza te masowe wesela w stylu 'wiejskim' mnie nie kręcą - prymitywne konkursy, kiepscy muzycy, spici, czerwoni i spoceni 'wujkowie'... Na pewno

A co do innych weselnych doświadczeń - niedawno byłem na weselu muzułmańskim - egzotycznie i w 100% bezalkoholowo, wesele było na sporo ponad 100 osób w dużym hotelu i trwało jedynie 4 godziny - potem starsi poszli do domów a dla młodych było 'afterparty' na mieście icon_wink.gif Ciekawe były prezenty - banknoty i małe złote monetki przypinane agrafkami do ubrań młodej pary oraz samochód od babci icon_wink.gif poza tym wesel było dwa - w dwa różne weekendy i w różnych miastach.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość GG Numer MSN Messenger
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Debica.Org.Pl Strona Główna -> Ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5
Strona 5 z 5

Skocz do: